نسیم گیلان

آخرين مطالب

تبدیل گرمای بدن به برق با کمک اسفنج‌های نانویی اقتصادی

تبدیل گرمای بدن به برق با کمک اسفنج‌های نانویی
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا /پژوهشگران با کمک اسفنج‌های نانویی، ژنراتوری ساختند که گرمای بدن را به برق تبدیل می‌کند. تولید این ژنراتور فقط چهار ساعت زمان نیاز دارد، بنابراین برای تولید انبوه ایده‌ال است.
محققان مؤسسه‌ تحقیقات فناوری شیمی کره موفق به توسعه‌ فناوری جدیدی در حوزه‌ تولید برق ترموالکتریک شدند که در آن از نانولوله‌های کربنی انعطاف‌پذیر استفاده شده است؛ ساختاری که می‌تواند به راحتی شکل بپذیرد و در کاربردهای پوشیدنی جای گیرد. این دستاورد به رهبری دو پژوهشگر به نام‌های هان می‌جونگ (Han Mi-jeong) و کانگ یونگ‌هون (Kang Young-hoon) در مرکز تحقیقات مواد شیمیایی این مؤسسه حاصل شده و در تاریخ 13 آوریل 2025 به‌صورت رسمی معرفی شده است.
مواد ترموالکتریک توانایی تبدیل مستقیم گرما به برق (و بالعکس) را دارند. این فناوری از تفاوت دمایی میان دو نقطه از یک جسم برای حرکت بارهای الکتریکی استفاده کرده و در نتیجه، انرژی الکتریکی تولید می‌کند. این ویژگی باعث شده است که بسیاری از مؤسسات تحقیقاتی جهان به دنبال استفاده از آن برای کاهش مصرف انرژی، افزایش بهره‌وری و مقابله با تغییرات اقلیمی باشند.
اما تاکنون بیشتر مواد ترموالکتریک با ترکیبات فلزی و غیرآلی ساخته می‌شدند که انعطاف‌پذیری کمی داشتند و برای کاربردهای پوشیدنی مانند حسگرها یا تجهیزات الکترونیکی همراه مناسب نبودند. از سوی دیگر، مواد آلی مانند نانولوله‌های کربنی به‌خاطر انعطاف‌پذیری بالا جذاب‌ هستند، اما عملکرد ترموالکتریک ضعیف‌تری دارند و از نظر دوام نیز دچار محدودیت هستند.
این تیم تحقیقاتی کره‌ای با استفاده از ترکیب نانولوله‌های کربنی با بیسموت-آنتیموان-تلورید (BiSbTe) در ساختاری فومی یا اسفنج‌مانند موفق شدند بر محدودیت‌های عملکردی فائق آیند. برخلاف روش‌های متداول که در آنها مواد ترموالکتریک به‌شکل فیلم‌های نازک تهیه می‌شوند، این گروه روشی متفاوت در پیش گرفت: آنها پودر ماده را درون قالب ریخته و با حرارت دادن چند ساعته، ساختاری متخلخل و سه‌بعدی تولید کردند.
در مرحله بعد، ماده‌ ترموالکتریک به‌صورت یکنواخت درون ساختار اسفنجی دوپ شد. نتیجه این بود که نه‌تنها دوام مکانیکی نسبت به شکل فیلمی بهبود یافت، بلکه شاخص عملکرد ترموالکتریک نیز 5.7 برابر افزایش یافت. نکته‌ مهم دیگر آن‌که پس از بیش از 10 هزار بار خم‌ کردن این ساختار، کاهش محسوسی در عملکرد مشاهده نشد.
یکی دیگر از مزیت‌های کلیدی این فناوری جدید، کاهش چشمگیر زمان تولید است. در حالی که روش‌های سنتی تولید نانولوله‌های کربنی برای کاربردهای مشابه بیش از سه روز زمان نیاز دارند، محققان این پروژه توانستند در مدت تنها 4 ساعت مواد ترموالکتریک با عملکرد بالا تولید کنند. این موضوع نویدبخش افزایش بهره‌وری صنعتی و امکان‌پذیری تجاری‌سازی در آینده است.
به گفته‌ تیم تحقیقاتی، «این مطالعه یک پیشرفت بزرگ در غلبه بر محدودیت‌های مواد ترموالکتریک موجود محسوب می‌شود و می‌تواند آینده‌ فناوری‌های جمع‌آوری انرژی انعطاف‌پذیر را دگرگون کند.» آنها همچنین اعلام کرده‌اند که تا سال 2030 قصد دارند فرآیند دوپینگ را برای تولید انبوه و استفاده تجاری بهینه‌سازی کنند.
این نوآوری می‌تواند فصل جدیدی را در توسعه‌ تجهیزات پوشیدنی مستقل از باتری، حسگرهای زیستی، ابزارهای پایش سلامت و حتی کاربردهای صنعتی رقم بزند؛ جایی که انعطاف‌پذیری، دوام و عملکرد بالا توأمان اهمیت دارند.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/813403/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دانشجویان اخراجی هوش مصنوعی «تقلب در مصاحبه شغلی» را ابداع کردند

پژوهشی جامع درباره یک بیماری پوستی ناشناخته در ایران

نوجوانان برای دوری از فشار جنسی باید ورزش سنگین انجام دهند

اختتامیه نهمین جشنواره طنز پهلو 11 اردیبهشت‌ماه در فومن برگزار می‌شود

ای دل غمدیده، حالت بِه شود، دل بَد مکن

رفع تصرف بیش از 8 هزار مترمربع زمین ملی در شهرستان سیاهکل

مبارزه با ته سیگار، «قاتل خاموش» زمین در ماسال

تقدیر مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان از روسای سازمان های بسیج فرهنگیان و بسیج دانش آموزی استان

ربات‌های آینده انعطاف‌پذیرتر خواهند شد

مریخ‌نورد کنجکاوی سر نخ بزرگی در مریخ یافت

عاملان تهدید و اخاذی در دام پلیس فتای بندرانزلی

طرح «زندگی با آیه ها» اقدام پسندیده ای بود

برگزاری گردهمایی «بهترین دختران دنیا» در گیلان

کشف 2 دستگاه فلزیاب غیرمجاز در یک مجتمع گردشگری گیلان

کتابی با قصه دلتنگی‌ها و صبوری‌ها از جنس «به رسم امانت»

به مناسبت بزرگداشت استاد سخن، سعدی

کلاهبرداری با رسید جعلی همراه بانک در صومعه سرا

قطع جریان گاز برخی از مناطق آستانه اشرفیه و رودسر؛ فردا سوم اردیبهشت

ضبط تصاویر پلنگی که سروقت لانه مرغ رفته بود

تبدیل گرمای بدن به برق با کمک اسفنج‌های نانویی

چین آماده انجام ماموریت فضایی شنژو 20 می شود

پایان چشم انتظاری 42 ساله خانواده شهید بهشهری

اقامه نماز اثرات متفاوتی بر زندگی شخصی و اجتماعی افراد خواهد داشت

دومین نشست شورای معاونین بنیاد شهرستان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های استان تهران برگزار شد

پیش بینی آب و هوای گیلان و رشت فردا چهارشنبه 3 اردیبهشت 1404

ضرورت رفع نواقص جاده علی آباد به منجیل

رودبار برای میزبانی از یک لاله گلگون‌کفن آماده‌ می‌شود

کنسرت حسین دانشی کهن در رشت برگزار می‌شود

عاملان تهدید و اخاذی در دام پلیس فتا بندرانزلی

راه اندازی سایت اشتغال زندانیان در غرب گیلان

افزایش 50 درصدی سطح زیر کشت گیاهان دارویی در گیلان

افزایش حجم ذخیره آب سد سفیدرود؛ 28 درصد رشد داشته است

دو خط کتاب/ سرزمین گوجه های سبز

در جستجوی پاپ فرانسیس در دنیای کتاب

هشدار وقوع حریق در عرصه‌های طبیعی گیلان

وزش باد گرم و افزایش نسبی دمای هوای گیلان

عملیات پایش و ریشه کنی گونه مهاجم «آروجیا» در املش

پیام مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان به مناسبت فرا رسیدن سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

اعلام برنامه آزمون‌های نهایی خرداد 1404

هشدار پلیس فتا درباره ضرورت هوشیاری در قبال برخی محتواهای دریافتی در پیام رسان شاد

نشانه‌هایی امیدبخش از وجود حیات در سیاره‌ای دیگر

ابداع دارویی جدید برای درمان نابینایی

تصویر فضاپیمای «لوسی» از سیارکی عجیب

مصرف کنندگان الکل 13 سال زودتر می‌میرند

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «بهشتی»

بنیاد شهید و امور ایثارگران باید در عرصه‌های معنوی و ترویج و اقامه نماز پیشگام باشد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان معظم «عباسیان»

پیام فرمانده سپاه گیلان به مناسبت سالروز تاسیس سپاه پاسداران

آلودگی آب‌ها تهدیدی جدی در کشور

"سپاه پاسداران؛ سنگر استوار امنیت و خدمت، در کنار مردم و برای مردم"